2012-08-07 14:51:21• hírek • Szatmár.ro

Játékos fiatalok komolyan kampányoltak

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) és a legutóbbi helyhatósági választáson közreműködő önkéntesek egy része vezetőképzőn vett részt Bobáldon az elmúlt hétvégén a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatásával.

A hagyományokkal ellentétben ez nem a megszokott előadó és hallgatóság felállást foglalta magába, sokkal inkább játékos formában kívánták a szervezők megismertetni a fiatalokkal és idősebbekkel egy-egy kampány folyamatát. A résztvevőknek így lehetőségük nyílt arra, hogy átfogóbb képet kapjanak a kampány főbb mozzanatairól, mint a jelöltválasztás, a program megírása, a plakátok és a szórólapok elkészítése és kihelyezése, valamint a sajtótájékoztatón való szereplés és a nyilvános vita.

A kétnapos rendezvény során végzett feladatokat a zsűri pontozta a feladatokat, akét feladatmegoldás között pedig ellátták a konyhások szerepkörét is, hogy a kampánytagoknak ne kelljen ilyesmivel elvonniuk figyelmüket a konkrét feladatoktól. Természetesen a kampányolás igencsak humoros keretek között folyt, ám ez mit sem vont le abból a lelkesedésből és profikat meghazudtoló ötletekből, amelyeket bemutattak a két nap során.

A bobáldi vezetőképzőt a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogattaA bobáldi vezetőképzőt a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatta

A tikkasztó hőség, és az esti bulizások azonban elvették mind a jelöltek, mind a kampánycsapatok erejét, így a nyilvános vitára, amely során a jelöltek egymással csaptak össze, már a tartalék energiájukból kellett mozgosítsanak valamicskét. S bár a vezetőképző eredetileg péntek délutántól tartott volna vasárnap estig, a csapat egyharamada úgy döntött, hogy csapatépítő jelleggel még együtt tölt egy éjszakát, így ők csak hétfőn kora délután tértek haza.

Az eredmények: 1. LSG - Krisztián Martin jelöltjük lett az államelnök; 2. V.I.C.C. (jelöltjük Starotchi Norbert), 3. OPSZ(jelöltjük: Tatár Szabolcs, majd váltás miatt Muresan István), 4. B.U.L.I. (jelöltjük: Deák Dávid Dániel)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: